Gyönyörű ékszerek csillannak meg ma éjjel a város művészeti galériáiban, dizájnüzletekben és egyes kávézókban is. Az évről évre ismétlődő, hasonló profilú müncheni, illetve bécsi rendezvények (Nacht der Schmuckkunst) mintájára az idén Budapesten is megrendezik az ékszerek éjszakáját.

Fanni Vékony: Bross – „Medusa" - Fotó: Pecsics Mária 

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület hét ékszertervezőjének szervezésében Budapest mintegy 28 helyszínén körülbelül 50 magyar kortárs ékszertervező mutatja be ékszereit, és találkozhatunk is a készítőkkel. A szimpla ékszerbemutatáson kívül divat- és interaktív bemutatók, vetítések is színesítik a programot.

Bence Fördős: Karika gyűrűk

A Mobili Maniában Vékony Fanni leheletfinom brossaival, Stomfai Krisztina érdekes gyűrűivel, Kecskés Orsolya szabad asszociációs alkotásaival, a Cydonia Vintage-ban Fürjes Dóra ötvös iparművész ezüstékszereivel és ékköveivel találkozhatunk. A Moró Antikban három fiatal iparművész férfi mutatja be nem csak nőknek készült ékszereit. 

Kecskés Orsolya: Bross – „Mózes II." - Fotó: Rétfalvi Soma lya

A szervezők közül Kerékgyártó Szilvia, Kirke Jewellery ékszerei a kézi megmunkálás finomságát hordozzák magukon, a növényi formák, magok szerkezetét, a természet varázslatosságát fogalmazzák meg. Nemesfém ékszerei egyszerre játékosak, és mégis szelídek.

Kerékgyártó Szilvia: Gyűrű

A Palmettában ismertebb művészeink, Abaffy Klára, Gaál Gyöngyvér, Gera Noémi és Nádai Andrea várják egy bűvésszel, állófogadással a látogatókat. A Kék-Piros témájában elmerülő kiállításon a művészek ingyenes tárlatvezetést tartanak.

Abaffy Klára: Gyűrű 

 A 28 helyszínen lehetőséget nyújt, hogy egy éjszaka alatt betekintést nyerhessünk a kortárs ékszerek talán még kevésbé felfedezett világába. 

varga Viktor: Gyűrű - arany 585, brilliáns Ring