Budapest a jelenlegi házigazdája a nemzetközivé nőtt mobilfilmes fesztiválnak, a Movilfestawardnak, ami tulajdonképpen egy pályázati lehetőségekkel és turisztikai szolgáltatásokkal jól megkevert fesztivál.

A Movilfestawards a mobil eszközökkel készült filmek népszerűsítő felülete,  ami fiatalok számára nyújt lehetőséget, hogy mobiljaikkal, tabletjeikkel készült filmjeiket, minél szélesebb nemzetközi területen mutathassák be. Most Miami, Tenerife és Ibiza után Budapesten is nevezhetsz a mobilfilmeddel!

A kapcsolódó budapesti rendezvény, a MovilfestBudapest 2014  teszi lehetővé, hogy film és fotópályázat útján, a mobileszközökkel készült filmeddel vagy  fotóddal részt vehess a kezdeményezésen.

2014-ben a nemzetközi mobil-film és innovációs fesztivál 3 kategóriában - Movilfestawards,  Movilive és Movilfestexperimental – várja az alkotásokat. Bár a zsűri tagjai és a díjak még nem ismertek, de az biztos, hogy a zsűri által kiválasztott filmeket egy fesztiválsorozat keretén belül fogják bemutatni.

A fotópályázat idei témája: Login to My City, emberek és helyszínek, ahogyan mobil eszközök által látjuk őket avagy a világ mobil-szemmel. A közönségdíjas és a zsűri által legjobbnak ítélt képek a fesztivál weboldalain és a fesztivál helyszínein fognak megjelenni.

A pályázatok nevezési határideje: 2014 november 01.

A fesztiválhoz tartozik egy már javában működő turisztikai szolgáltatás is a Movilfestour avagy Cinema Bycicle Tour. A kerékpártúra lényege, hogy olyan budapesti forgatási helyszínekre viszik el az érdeklődöket a szervezők, ahol hollywoodi filmeket forgattak. A Movilfestour bázishelye az Erzsébet téren található.

Ízelítőnek itt egy videó: http://vimeo.com/99405710

Nagy Tamás a program szervezője elmondta azt is, hogy hamarosan megnyílik a Liszt Ferenc Repülőtér két terminálját összekötő folyósón a Bud Gallery. A mintegy 22 db falfelületre létrehozott kiállítás a már meghírdetett fotópályázat "városi élet" alkategóriára beérkezett képeit fogja bemutatni, amelyek a "Melyik városba lehet elrepülni Budapestről? témára reflektálnak. Másrészt a kiállítóhelyiség Movilfestudapest 2014 egyik bázispontjává alakul át.

Bővebb tájékoztatást a  fesztiválról és szolgáltatásról az alábbi linkeken találtok:

http://movilfestbudapest.com

http://movilfestour.com/

http://movilfestawards.com/en/

/A MovilfestBudapest2014 poszter készítője: Szőke Krisztián/