Itt van néhány karácsonyi pop-up store és egyedi karácsonyi kínálat a belvárosból azoknak, akik még mindig keresik a megfelelő ajándékot. 

Karácsonyi projekt showroom
 

A Nagymező utcából nyíló Dessewffy utca 18-20. szám alatt - közel a Bazilikához - nyitott meg az idei Karácsonyi projekt showroom. Az idei pop-up üzlet egy igazi karácsonyi otthon melegét árasztja. Az üzlet előterében nagy hótakaró fogadja a vendégeket, ahol nagy örömmel ragadnak le a gyerekek.

Az üzlet többi részében, a lakás beosztására emlékeztető szoba, fürdőszoba, konyha utánérzésű terekben, több mint 90 hazai és külföldi márkából álló termékek közül válogathatunk. A diafilmektől kezdve a kézműves-csokoládékon keresztül, a legkülönlegesebb teákig minden kapható. Széles választékban találunk egyedi papírtermékeket, csomagolópapírokat, játékokat, mint például az Eszterda babákat. Felsorakoznak a hazai ruhakészítők termékei is: a gyapjúsálaktól az egyedi nyakkendőkig bőven lehet válogatni.

Több mint karácsonyi vásár a Gdanskban

Semmiképp sem félreértendő, karácsonyi vásár lesz szombaton a Gdanskban, de nem a lengyelországi Gdanskban (bár valószínűleg ott is van). A Bartók Béla úton található Gdansk kávézó és könyvesbolt, szombaton házi készítésű tejszínhabos kávé és mákos guba mellett várja a karácsonyi vásárra érkezőket.

A vásárban a lengyel népi fajátékokat, díszeket, gyerek-designruhákat, kerámiákat, a lengyel jazzfotós Paweł Karnowski művészfotóit, lengyelországi díjnyertes játékokat és könyveket lehet vásárolni. 17-19 óráig lengyel szentesti asztallal, heringgel, céklalevessel, káposztás-gombás krokettel és közös kolindaénekléssel várják a betérőket.

Designer Christmas a Palomában

 

Hétfőn, december 22-én nagy karácsonyi kiárusítást rendez a Paloma. Nagy választékban válogathatsz a Fércművektől megmaradt nyakláncokból, fülbevalókból, gyűrűkből, a Lencsi művektől vidám hangulatú játékokból, babákból, a Tatikától táskákból és Vadjutka megmaradt ékszereiből. Bolhapiacos árakat, jó hangulatot és több száz terméket ígérnek. Itt biztosan tudsz majd választani. Belépő nincs.

Budára ment a karácsonyi Printa
           

2015. január 15-ig várja az érdeklődőket a Printa budai Pop-up store-ja a Defo Laborban. A boltban az „Upcycled lifestyle” jegyében készített vízbázisú, újrahasznosított papírra szitázott grafikákból, valamint a Printa és az Aware ökokollekciójából lehet válogatni. A vásárlást különleges workshopokkal és DjSlow muzsikájával teszik érdekesebbé.

Huncut és a barátai a Paulay Ede utcában
 

Huncut & Friends tradicionális magyar népi motívumokból készült dizájntárgyakat, izgalmas ruhákat, kiegészítőket és latin-amerikai különlegességeket kínál a vásárlóknak a karácsony előtti utolsó hétvégén.

A pakk_art Christmas Pop-Up Store-ja kortárs műalkotásokat kínál
 

December 23-ig tizennégy kortárs művész több száz hitelesített alkotásaiból lehet vásárolni a pakk_art  közösségi galéria-piacterében karácsony utolsó hétvégéjén.

Vásár a weben – Karácsonyi pánik helyett Felvinczy-ékszerek

Felvinczy Zita megmenti a vásárlót a bolti rohangálástól, és a Facebook-oldaláról kínálja termékeit. A Felvinczy Jewelry & Fairytale különleges technikák és anyagok felhasználásával, egyedi készítésű és tervezésű exkluzív ékszereket kínál. Ha kéred, ékszereidet személyre szabja. Válogass otthon, a karosszékedben ülve! 

Budapest Szuvenir posztershop

Az, aki Budapest tematikájú illusztrációkat keres karácsonyi ajándéknak, semmiképp se hagyja ki a Budapest Szuvenir posztershop kínálatát. A Madách téri Konyha emeletén Orosz Richárd, Stark Attila, Baranyai B. András és Kovács Lehel illusztrátorok Budapest témájú printjeiből lehet válogatni.