Az ünnepek közeledtével hamarosan bezárnak a város adománygyűjtő helyei. Most még van lehetőségünk, hogy segítsünk a rászoruló embereken.

Segítségül összegyűjtöttük a Budapesti aktuális  adománygyűjtő helyeket.

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A Magyar Vöröskereszt Budapesten a Mikulásgyárban két helyen az 56-osok terén és a Lurdy Házban tartós élelmiszercsomagokat, tisztító és tisztálkodási szereket, jó állapotú játékokat és mesekönyveket gyűjt a rászoruló családok számára.

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A katolikus Karitász december 17-ig működteti adománypontját a Vörösmarty téri adventi vásáron, ez után december 31-éig az egyházmegyei Karitász-központokban, Budapesten a Hunyadi téri központban veszik át az ajándékcsomagokat.

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A Magyar Máltai Szeretet Szolgálat "Adni öröm" adománygyűjtő pontjait a SPAR áruházakba helyezte el, ahol tartós élelmiszereket gyűjtenek szegénységben élőknek, egyedülálló időseknek, fogyatékkal élőknek, nagycsaládosoknak és hajléktalan embereknek. A december 16-tól 21-ig tartó akcióban összegyűjtött felajánlásokból kétféle csomag készül, a fogyasztásra kész élelmiszerek a hajléktalanokhoz, a tészta, liszt, cukor, olaj és hasonló élelmiszerek pedig a nagycsaládosokhoz kerülnek. 

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A Magyar Református Szeretetszolgálat december 17-19-éig a Corvin plázában várja a rászorulóknak szánt adományokat, elsősorban tartós élelmiszert és gyermekeknek játékcsomagokat.

A Katona József Színház sem ölbe tett kézzel várja a karácsonyt, péntektől vasárnapig Chrystmas partyval és adománygyűjtési akcióval várja az érdeklődőket. A Mikulásgyár gyűjtőpontja mellett DJ Rajkai zenél, szombaton árverés és különleges ajándékötletek lepik el a K:antint. 

adományozás cipősdoboz karácsonyi adományozás

A Baptista Szeretetszolgálat szervezésében évek óta sikeres Cipősdoboz-akció december 18-ig tart. Holnapig, még minden, a térképen található gyűjtőpontban átveszik a teli cipősdobozokat.