Vasárnap az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez, a Március 15. térre egy ideiglenes, 1000 négyzetméteres mobil virágszőnyeg került, amellyel a nők munkája előtt tisztelegtek.

 

Erről a virágszőnyegről jutott eszembe a házunk előtt lévő, ugyan fásított, de fű- és virágmentes, leginkább kutyaszaros zöldsziget.

Klauzál utca: "zöld sziget"

Mind az V. és VI. kerület, mind a Belső-Erzsébetváros a főváros turisták által leglátogatottabb helyei. Talán ezért is - de a helyiek élhető környezetének megteremtése miatt is - jó látni, amikor gondozott parkokkal, gondozott zöldfelületekkel találkozhat közvetlen lakókörnyezetében a városlakó, főleg az egyébként is kevés zöldfelülettel rendelkező Budapesten. A főváros az idén több mint negyedmillió egynyári virágot ültet városszerte a leglátogatottabb parkjaiba - olvasható az önkormányzat weboldalán. Ezeknek a virágoknak nagy része a legismertebb parkokba kerül, például a Margitszigetre, Városligetbe és a Gellérthegyre. A kerületi önkormányzatoknál is jól látható a gondoskodás, és talán épp emiatt szembeötlő, amikor gondatlansággal találkozunk. 

Ezen a nyomvonalon indultunk útra, és néztünk széjjel, hogy vajon tényleg virágos-e a budapesti belváros. Ezt láttuk.

Carl Lutz tér

Holló utca

Kéthly Anna tér: Százszorszépek között árvácska szigetek

Klauzál tér

Király utca kisjátszótér

Liszt Ferenc tér

 

Erzsébet tér: Hiányos zöldfelületek
Erzsébet tér: A virágos oldal
József Nádor tér
József Nádor tér: A sötétebb oldal
Szabadság tér
Parlamenti virágágyások
Parlamenti virágágyások II.
Petőfi tér: Elhanyagolt terek

Ferenczy István utca

Károly kert