Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lassíts, Budapest!

A nemzetközi slow mozgalmakba szépen belesimulva épp egy éve igyekszik lassítani a budapesti tempón Krajcsó Nelli és a Slow Budapest. Arra kértük az alapítót, mutassa meg öt kedvenc - és lassú - budapesti helyét és mondjon róluk néhány szót. Egyebek mellett kiderül, hogy már a belvároshoz közelében is nyílik pompás kilátás Budapestre, hogy a Dunát bátran meg lehet közelíteni és az is, hogy melyik a hétker egyik aktuálisan legkúlabb kocsmája.

Mindenképpen érdemes kirakni nagyba, őrületes hangulat, szép város!

A videóban látható helyszínek:
A Lánchíd pesti hídfője, a Valyo Csoport padjainál
II. kerület, Masfeld Péter park
Károlyi-kert
Szabadság híd közepe
Fekete kutya gasztropub

(Korábbi, hasonló videónkat itt tudja megnézni, ennek a gombnak a benyomásával pedig követni tudja blogunkat!)

Tovább


Továbbra is a kettő és a tizenkettő a legdrágább

Egyetlen poszt erejéig hozzájárulunk az iskolakezdéshez, azon belül is főleg a fővárosba özönlő főiskolások és egyetemisták életéhez. Szép, színes ábra igazolja, amit mindenki sejtett eddig is: az I., a II. és a XII. kerületben a legdrágább a lakásbérlés.

Klikkeljen a képre, és előjön nagyban. Köszönjük Otthontérkép!

lakásbérlés Budapest

Tovább


Pózolni Budapest előtt

Elég jó tumblr-blogot dobott ki a net, mely beszippant minden olyan fotót Budapestről, amin rajta van a Budapest-tag. Budapestagram a neve és kis keresgéléssel kincsekre lelhet itt az ember. Például a villamossal pózoló nőre, a gyerekeivel szökőkútban ácsorgó asszonyra vagy a lelkes turista fotójára, ahol a háttérből csak a lényeg maradt ki.

Mert a legjobbak természetesen a külföldi turisták, ahogy önmagukat ábrázoltatják a várossal: Íme egy kis gyűjtés:
Budapestagram
Budapestagram
BudapestagramMondjuk ez a szökőkutas kép gyanús, hogy nem is Budapest. Ha valaki tudja, kommenteljen légyszíves.
BudapestagramEz a kép azért is a kedvencünk, mert az ügyes fotós épp Gábriel arkangyalt takarta ki egy szép, rozsdásodó kandeláberrel.

A következő képen a rendszámra érdemes koncentrálni, ami majdnem NDK:
BudapestagramKét kiváló árvízi fotó, melyekből kiviláglik a magyar nép leleményessége:
Budapestagram
Budapestagram És befejezésül egy parádés bemutató:
Budapestagram
(Ide érdemes klikkelni, ha nem akar lemaradni posztjainkról!)

Tovább


Budapesten rohangáló pasik a Zara kampányfilmjében

A Zara Budapesten forgatta a 2013-as őszi/téli kampányfilmjét, íme a végeredmény:

Tovább


Külföldi srác lelkes videója Budapestről

Egy bizonyos Mike-nak és csapatának lelkes videója Budapestről, melyben szerepel minden egzotikum, ami felkeltheti a külföldiek érdeklődését: Akvárium, Szimpla, Parlament, Sziget, Bazilika, Kőleves kert, Loffice, Zsinagóga, Wndrland, A38, Hősök tere, Széchenyi fürdő, Cinetrip, Corvintető. És valamennyi helyszínen ott terem bringájával maga Mike is. Jó pontok járnak azért, hogy ügyelt rá, hogy mindig ugyanabban a pólóban jelenjen meg, hogy helyesen ejti ki a fröccs szót és s-sel mondja a Budapestet. Nekem kicsit sok benne a cuki grafika, a helyszíneket pedig hullámzó ötletességgel mutatja be, de az tény, hogy ezerszer csalogatóbb és menőbb képet mutat fővárosunkról, mint a legtöbb magyar hivatalos turisztikai kiadvány vagy imázsfilm.

(Ide érdemes kattintania, ha követni szeretné a blogot!)

Tovább


A Duna az év alighanem legmelegebb napján

Hétfő délután a negyvenfokos aszfalton elindultunk Észak felé bringával. A cél az első fürdésre alkalmas hely volt, végül csak a Római-partig jutottunk - itt készítettük ezt a néhány hobbifotót a Felliniben, ami még mindig a nyári Budapest egyik legjobb helye. Annyiban azért megvalósult a misszió, hogy láttunk egy 50 pluszos figurát, amint felpattan a söre mellől, belesétál a vízbe, és pár másodpercre el is merül (ő látható az utolsó előtti képen a kutya mögött, a kutya ugyanis beidegesedett a látványtól és utánaúszott).
(Fotók: vb)
Római
Római
Római
RómaiRómai

Tovább


Bukarest nem egyenlő Budapesttel

Bucharest not Budapest fősorral indított kampányt a román ROM csokoládémárka. Korábban már készített hasonló, a román patriotizmusra építő kampányt a bukaresti McCann Erickson a ROM-nak - írja a kreativ.hu.

Idézet a cikkből: "A videóból kiderül, hogy a korábbi, patrióta hangvételű kampányok folytatásaként a csokimárka azt akarja kommunikálni, hogy most már igazán elég legyen abból, hogy Bukarestet összekeverik Budapesttel. A videó feldolgozza például azt a tavaly történt esetet is, hogy 400 Athletic Bilbao szurkoló tévedésből Budapestre foglalt jegyet az Atletico Madrid elleni Európa Liga bukaresti döntőjére." A teljes cikk itt.

Amúgy erre a félreértésre játékfilmet is építettek már: Fredrik Bond a The Necessary Death of Charlie Countryman című, amúgy nem túl jó alkotásában (pedig játszik benne Mads Mikkelsen és Rupert Grint is).

Forrás: kreativ.hu

Tovább


Tizenegy csodás kép Budapestről

Soós Bertalan megszállott hobbifotósként kezdte 12 évvel ezelőtt, azóta a szakmája lett a fotózás. Mindig magánál hordja a gépét, "sose lehet tudni Budapesten, mit csíp el az ember". Arra kértük, válogassa ki kedvenc budapesti képeit és kommentálja őket egy-egy mondattal. Mind a tizenegy fotó copyrightos, a képek és a szövegek szerzője Soós Bertalan, még több kép tőle itt.

A legrégebbi kép, téli reggel, villamosról láttam. Vissza kellett rohannom a Jászairól:
Soós Bertalan
Ritka együttállás egy szórakozóhelyen, nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megadatott egy ilyen pillanat:
Soós Bertalan
Régóta szerettem volna egy jó ankeres képet, egyik este, miközben kiléptem az ajtaján, elnéztem jobbra és végre megláttam a lehetőséget az ablakban. El is lőttem gyorsan vagy húsz hasonló képet, ez nyert:
Soós Bertalan
Este, biciklik, troli, lány, cipő, tükröződések.... nem lehetett kihagyni:
Soós Bertalan
Tetszenek ezek az utcák, jobban visszaadják a város hangulatát számomra mint a hidas képek:
Soós Bertalan Hangulat és pillanat, ilyenekre vadászom:
Soós Bertalan
Eiffel tér, tükröződések a frissen vett nagylátószögű optikámmal. Jól be kellett préselődjek a sarokba, de ezt is kirakom majd a falra:
Soós Bertalan

Tovább


A világ egyik legszebb városában éltem

Budapest az egyik legszebb város a világon, ha nem a legszebb, amit előbb-utóbb mindenkinek látnia kell. A huszonéves Juan Sebastian Giraldo jelentette ki ezt, aki Kolumbiában született, de nemrég négy évet töltött hazánkban. Egy kolumbiai-magyar srác hommage-zsa Budapesthez. Vendégposzt Péter Emesétől.


Sebastian magyar édesanyjával, Évával

Sebastian nem véletlenül keveredett ide. A hetvenes években egy Kertészeti Egyetemen nyert ösztöndíjból házasság, két gyermek és egy élethosszig tartó munka lett. Antonio Giraldo magával vitte Bogotába Makovej Évát; ők Sebastian és bátyja, Daniel szülei. A szülők magukkal vitték a bor szeretetét is, és azóta is borgasztronómiával foglalkoznak. A repertoár természetesen magyar borokat is tartalmaz.

Sebastian egyszer csak úgy döntött, hogy Budapestre költözik, ahol szakács lett, zenélt és spanyolnyelv-tanításból tartotta fenn magát. Jók voltak a magyar alapjai, de itt-tartózkodása alatt akcentusmenetesre csiszolta tudását. Négy év után tért vissza Kolumbiába, bátyja, Daniel továbbra is Budapesten él, elsősorban zenélésből próbálja fenntartani magát. Sebastian négy hónapja élt Magyarországon, amikor úgy döntött, felvételizik a vendéglátó-ipariba, ahol végig nagyon jól érezte magát: "Kedvesek az emberek, sokat segítették, amikor rászorultam. Életre szóló barátságokat kötöttem, és végül jó eredménnyel zártam az iskolát."

Sebastian Kolumbiában és Budapesten is nyitott szemmel járt, de volt, amin meglepődött. "A magyar emberek érdekesek. Rengeteg jó tulajdonságuk van, de van jó néhány, amely kifejezetten zavart ez alatt a négy év alatt. Talán azért, mert Kolumbiában tényleg kézzel foghatók az igazán nehéz élethelyzetek, de az emberek mindig keresik a lehetőségét, hogy ünnepelhessenek, vidámak legyenek, és nem mindig csak a rossz dolgokra koncentrálnak. Sok magyar ismerősöm pesszimista, mindig a rossz dolgokra gondol, és nem veszi észre, milyen sok jó veszi körbe, aminek örülhetne."

A kolumbiaiak habitusa is más: "Mi hangosan élünk, hangosan beszélünk, hangosan nevetünk, feltűnően ölelkezünk, és nagyon sok zenét hallgatunk. Nagyon barátságosak voltunk, de nem nagyon szerették a budapesti szomszédaim, amikor zenéltünk."

Tovább


Ingyenes szabadtéri mozi tetőkön

A nyári városban ragadni egyáltalán nem olyan szörnyű. Van itt például egy esemény, ami remek programsorozatnak tűnik a hűvös őszi fellegek megérkezéséig: a Budapest RoofTop Cinema egy július elejével indult vadiúj projekt, mely kifejezetten a tetőtereken, tetőkerteken, teraszokon történő filmvetítéseket tűzte ki céljául. Az ötlet előképét már láttam és nagyon kedveltem Berlinben, úgyhogy szuper, hogy végre elért Budapestre is, ráadásul az első két hét népszerűsége alapján úgy tűnik, ez az idei nyár egyik new cool-ja.

RoofTopÍgy nézett ki a legutóbbi vetítés (fotó: Somay Márk)

A Facebook-oldalukon követhető a program; úgy tűnik, hogy a Corvintető vált a projekt törzshelyévé, a vetítések pedig hétfő esténként vannak. A következő film a Félelem és reszketés Las Vegasban lesz július 15-én, a belépés ingyenes, de érdemes előre foglalni (info@corvinteto.hu), mert legutóbb is teltház volt.

(Ide pedig akkor érdemes klikkelni, ha nem akar lemaradni híreinkről.)

Tovább


Reblog