Már csak egyet kell aludni (plusz reménykedni, hogy eláll az eső), és indul a tavasz egyik legjobb eseménye, a Budapest100. Aki most hall először a rendezvényről, az a lényeg, hogy évről-évre százéves épületek csatlakoznak a programhoz, bárki bemehet és beszélgethet a lakókkal, körülnézhet az épületben, álmélkodhat az építészeti megoldásokon, történeteket hallgathat és elkészítheti magáról az év selfie-jét mondjuk a tetőn. Meg ennél még sokkal több. 

Idén a Petőfi Laktanya is csatlakozott, melyet három éven át készítettek, szóval ha úgy tetszik, három éven át százéves. Szombaton a nagyközönség előtt is kinyitja a kapuit a 15 ezer négyzetméter alapterületű épület (Budaörsi út 49-53.)!

Kattints a katonákra és galéria nyílik az épületről, egyebek mellett fogházzal és gumiszobával! (Fotók: Hajdú D. András)

laktanya

Most pedig nézzük meg közösen ezt a klippet, ami ugyan nem százéves, de sok:

(Itt követhető blogunk a Facebookon, de miután a Facebook pár napja már csak a követők tíz százalékának teszi láthatóvá az egyes posztokat, érdemes néha mechanikusan visszakattintani ide, mintha 2002-t írnánk. Még az is lehet, hogy hamarosan heti hírleveleket kell majd küldenünk.)