Júniusban a BKK ismét nosztalgiajáratokat indít a fővárosban és fővároson kívül is. Ebben a hónapban ismét utazhatunk fotós trolibuszokkal, nosztalgia-autóbusszal, -villamosokkal és -trolibuszokkal is.

Az első nosztalgiautazást június 6-ra tervezhetjük, amikor is a Deák Ferenc tér és Szentendre között egy Ikarus nosztalgia-autóbusszal utazhatunk. A következő napon a 2-es villamos vonalán, a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között szállhatunk fel a 611-es pályaszámú favázas villamosra.

A következő héten, szombaton a pár éve a forgalomból kivont, a 70-es években a szovjet nagyvárosokban legelterjedtebb ZiU–9B trolibusszal járhatjuk be a 72-es és a 74-es trolibusz vonalát az Astoria és az Arany János utca között. Vasárnap a 2624-es pályaszámú acélvázas villamost engedik a 2-es villamos vonalára.

Nosztalgiajáratok közlekednek majd a Múzeumok Éjszakáján is. A hónap harmadik hétvégéjén a 2624-es acélvázas és a 611-es favázas, valamint az 1964-ben gyártott Bengáli nevű csuklós villamossal mehetünk majd egyik helyszínről a másikra. A villamosok mellett közlekedni fog az Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz valamint a ZiU–9B trolibusz is.

A városhatáron túlra az MVIII-as típusú nosztalgia HÉV-vel Gödöllőig mehetünk, mondjuk, kastélynézőbe.

A hónap utolsó hétvégéjére pedig egy új ötlettel állt elő a BKK, és beüzemeli a fotós trolibuszát, amely körjáratként közlekedik majd, (hol máshol, ha nem) a Puskás Ferenc Stadion és a Keleti pályaudvar között.

Fotó: fortepan.hu


A nosztalgiajáratokra nosztalgiajegyet kell váltani. A helyi és a helyközi járatokon a felnőttjegyek 500-500 forintba, a 6–14 éves gyerekjegyek pedig 300-300 forintba kerülnek. Mindezen túl egész napos nosztalgia-napijegyek és éves nosztalgiabérlet vásárlására is van lehetőség. A város közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges.