Noha Osgyányi Sára festőművész Sárospatakon született, felnőtt korára egyik legfőbb témája Budapest lett, képein a latin-amerikai városokra emlékeztető markáns, színgazdag, lüktető Budapest látható. „Budapest szerelmese, a város lett a műhelye és az ihletek kifogyhatatlan tárháza. Képein fellelhetőek a nagyvárosi lét mindenki által jól ismert mozzanatai és helyszínei, azonban a hétköznapok valóságától elrugaszkodik” – írja róla a Wikipedia a prae.hu elemzését alapul véve. Nem is igazán lehet ehhez mit hozzátenni, hacsak azt nem, hogy jó telt színekben viszontlátni lepukkant közlekedési eszközeinket és a szürke utcákat.

Arra kértük a harminchárom éves festőművészt, válassza ki kedvenc budapesti képeit, és mondjon róluk egy-egy mondatot.

(Valamennyi kép copyrightos, tulajdonosuk Osgyányi Sára. Több infó róla itt és itt.)

73-as troli a Szondi utcában
Minden nap elnézem, ahogy a 73-as troli a Szondi utcából szépen befordul az ablakaink alá a Vörösmarty utcába. Néha a délutáni nap meleg árnyalatú fényeiben látom a közeledését.
Osgyányi SáraA megközelíthetetlen
Az Andrássy úton elsiető telefonálgató nőről, a kapcsolatteremtésről és annak hiányáról szól a kép.Osgyányi Sára

Átkelés a Szabadság hídon

Eltelik a nap és amikor a fény utolsó sugarait látom, akkor az elmúlásé a tér. Mindent beleng. Őszi színekkel hagy ott éjszakára. Egyik part - másik part.
Osgyányi SáraDéli pályaudvari vonatok A Déli közelében nőttem fel. Azt éreztem, hogy ez a pont a legközelebbi kapu, amin át ki lehet utazni messzire, oda, ahol érezhető a föld és ég természetes kapcsolata.
Osgyányi Sára

Nagyvárosi kifestőkönyv

A városunk tele van vonalakkal, huzalokkal, vezetékekkel, zsinórokkal. Össze vannak kötve mindenhol a dolgok, a férfi meg a nővel, miközben behajtani tilos.
Osgyányi Sára

Magyar zászló

Kis, szerény, hazaszerető kép.
Osgyányi Sára

Ütköző

A Széll Kálmán tér esti fényei, befutó combinóval.
Osgyányi Sára

Érzők és érzéstelenek I.

Nyáron az Erzsébet téren, a medence szélénél ücsörgünk a lampionok alatt; együtt a felemelő hangulatban külföldiek, hazaiak, férfiak, nők, boldogok, búsak, érzők és érzéstelenek.
Osgyányi SáraCritical Mass Rendezvény, ami volt és azt hiszem, már nincs, mert az a hír járja, hogy elértük a kritikus tömeget. Helyszín az Attila út a Vérmező sarkánál.

Osgyányi Sára

Zöld lámpák a Ferenciek terénél

A 7-es busz a Semmelweis utcánál zöld lámpákat kapott, az emberek délután a megszokott szmogban és fényben keresik az utat.
Osgyányi Sára

Kis vázlat - Megyek haza
A 18-as villamos ablakából kitekintve a Krisztina térnél.
Osgyányi SáraÁrvíz, kék óra
A 2013-as áradás felemelte a Dunát teljesen a partig. Volt nyáron a Deák térnél egy nagy óriáskerék. A túlparton sétálgattunk. A témát párom, Kovács György fotói alapján festettem meg.
Osgyányi Sára

(Ide érdemes kattintani, ha a jövőben nem akar lemaradni posztjainkról!)