Itt most össze lesznek keverve a hét budapesti érdekességei (nyilván a teljesség igénye nélkül) más nagyvárosok érdekességeivel. A nem budapesti résznek az a lényege, hogy alkalmanként összegyűjtünk olyan linkeket, amik tetszetős nagyvárosi érdekességre mutatnak. Az egyetlen rendezőelv, hogy valamiért klassz legyen és tessen.  

1. A héten Mark Zuckerberg kapucnispulóveres milliomos és felesége rendezett egy klassz kergetőzős testedzést a magyar sajtónak, amiből mindenki derekasan kivette a részét a 444 észlelése után. Még pár ilyen, és nem lesz többé túlsúlyos fotós vagy videós a honban.

2. A legjobb szerintem mégis inkább az a pillanat volt, amikor egyszerre úszott a Duna vízén vitorlás, busz és hajó. Hamar meglett a szokatlan jelenség magyarázata. Kiderült, hogy motorral felszerelt vitorlások bármikor közlekedhetnek a Dunán. A hajók az SVSK (Siófoki Vitorlás Sport Kör) 15-ös jolléi voltak, akik néhány nap alatt Gönyűtől Bajáig vitorlázták végig a Dunát. (Amúgy a vitorlásokat meg elsőként Szigeti Péter szúrta ki.)
Dunán hajó-busz-vitorlás

3. És akkor most London: a Peggy Lee Loves London-blog voltaképp egy válogatás Katrina Leskanich énekesnő kedvenceiből, főleg a kutyáján keresztül bemutatva őket. Van itt kedvenc étel, pub, helyszín, park, street art stb. Katrina Leskanich a Katrina & The Waves frontembereként lett ismert, az ő slágere a 80-as évekből a Walking on Sunshine és az Eurovízió-győztes Love Shine A Light. Peggy Lee amúgy egy uszkár, a sorozatból pedig könyv is készült.

Peggy Lee

4. Ez pedig egy remek példa arra, hogy nem kell elherdálni a munkanélküliséggel keletkező szabadidőt. Miután egy bizonyos Brandon Stanton elvesztette chicagói állását, átköltözött New Yorkba és 2010 nyarán elkezdte a Humans of New York (HONY) nevű blogot. Időközben majdnem 800 ezer követője lett a Fácsén, és a blogból egy 300 oldalas, négyszáz színes fotót tartalmazó könyv is készül, ami októberben jelenik meg. Ötven élettörténetbe mélyebben is belement, itt olvashatók.
via

5. Végül egy városrészes ágynemű, ha valaki álmából felriadva is tudni szeretné, hogy Amszterdam mely kerületében van.

ágyneművia

(Ha nem akar lemaradni egyetlen posztunkról sem, ide érdemes klikkolni!)