Ha eddig még nem volt arra lehetőséged, hogy kiállítást rendezz, vagy már rendeztél kiállítást, és nem ment el tőle a kedved, akkor jelentkezz bátran a MaDok LABOR Tárgymutató kiállításának megépítéséhez! Vállalhatsz tereprendezést, festést, installálást, de akár kiállítási ügyeletet is.

Miért is gondolom, hogy jó ötlet a szabad idődben pont ezt a kiállítást építgetni? Például azért, hogy megismerd a MaDOK programot, a Néprajzi Múzeum honlapján található  A hónap kortárs műtárgya című online sorozatot és, hogy megismerkedj a kiállításrendezés rejtelmeivel.

Egyébként ez a kiállítás a Nyitva! Kiadó Üzletek Fesztiváljának része lesz. A szeptember 19-én kezdődő Fesztiválon régóta kiadatlan budapesti üzlethelyiségeket nyitnak meg a publikum számára, egy hónapra különböző érdekes kezdeményezésekkel és programmokkal.

Mi is az a MaDOK? A Néprajzi Múzeum programja kortárs tárgyak bemutatásával és megőrzésével foglalkozik (dokumentál és központi nyilvántartási rendszert épít és működtet).

Például ilyenekkel:

              

Bővebben a programról itt olvashattok.

A Tárgymutató kiállítás ebből a websorozatból indul ki. De, hogy miként lesz a websorozatból, a tárgyakból és történetekből egy jó kiállítás? Ezt most nem csak a kiállítás megtekintésével, hanem a kiállítás aktív építőjeként is megtudhatod!

 

Jelentkezési határidő: szeptember 10., szerda


Jelentkezésed egy rövid, magyar nyelvű, fényképes önéletrajz formájában, az onkentes@neprajz.hu címre küldd!


Jelentkezéssel kapcsolatos információt: Jelentkezés

 A Nyitva! Fesztivál programját pedig facebook oldalukon követhetitek vagy a weboldalukon!