Az 56-sok terére költözött a Magyar Nemzeti Múzeum Sziget-gömbsátra. A „Múzeumkörút” projekt virtuális kínálata időben és térben századokon repíti át a látogatókat. 

Olyan utazás a történeti korokban, amely a történelem híres alakjait és kincseit a virtuális eszközök szabadságával mutatja be.

Mindenhova vetítenek: padlóra, mennyezetre és látogatóra. Szövegeket, képeket vetítenek háromdimenziós tárgyakra (videomapping), de van infografikai és fátyolvetítés is.

A zene kelyhében a magyar történelem fontos eseményéhez kötődő vagy a magyar identitás részét adó, szimbólummá vált, világhírű zenei darabok, klasszikus dallamok (Brahms, Liszt, Bartók, Kodály) hallgathatók. De vannak olyan modern kori zenei újraértelmezések is, ahol egymás után hallható a Kontroll Csoport Besúgók és provokátorok, az URH Ismeretlen katona vagy Ákos 1956 című dala is.

Az emeleten érintő képernyőn, interaktív hengerfestővel lehet animált kiskunhalasi csipkemintát továbbfejleszteni, festeni vagy akár radírozni. Érdemes tudni, hogy a rajzolást vagy radírozást mindenki látja a zenekehely falán. Ugyanitt lehet történelmi személyiségeket összeillesztgetni, legalább nyolc képernyőn keresztül belemerülni az MNM műkincseibe, a Muhi csata nem véres jeleneteibe és várépítési animációkba.

A múzeum korabeli tárgyak és felvételek bemutatásával járul hozzá az 56-os megemlékezésekhez.

Az ingyenes virtuális múzeum október 24-ig, naponta 10–22 óráig tart nyitva.