Vannak ezek a kosárban végződő oszlopok a Vörösmarty utcában, amikről addig nem értettem, mik, mígnem szakértő családtagom felvilágosított: problémás belvárosi területekre, ahol fák ültetésére a burkolat (pl. aszfalt) és a talajban futó közművek miatt nincs lehetőség, ezek segítségével igyekeznek becsempészni egy kis zöldet. Strapabíró kúszónövényeket telepítenek a póznákra; a Vörösmarty utca elég szépen tele van velük, és ahogy a képen látszik, egyre törnek a kosár felé.

Fotók: Vincze Barbara

kandeláber
Mi ez itt jobbra? Talán egy fa lombja?
növénykandeláber
Nem, hanem kúszónövény
növénykandeláber
Ez a kis papír azt is elárulja, milyen
növénykandeláberÍgy néz ki az úttestről
növénykandeláberÍgy alulról néz ki


növénykandeláberÍgy galambbal
ládaEz pedig egy másik remek lehetőség

A növénykandeláber ráadásul magyar fejlesztés. Itt van egy kis videó arról, hogy csinálják, nyilván a feltaláló cég neve is elhangzik, de azt pörgessétek át simán, ha zavaró:

Amúgy egyre több helyen láttam ilyen növénykandelábert a városban, ami még tuti, az a Szondi utca 67., a Szent Család Plébániatemplom előtt, a Király utca 70-72. és a Nagymező utca 1. - a Terézvárosi Avilai Szent Teréz templom előtt.

(Itt követhető a blog a Facebookon, de miután a Facebook pár hete már csak a követők tíz százalékának teszi láthatóvá az egyes posztokat, érdemes néha mechanikusan visszakattintani ide, mintha 2002-t írnánk. Még az is lehet, hogy hamarosan heti hírleveleket küldünk majd.)