Ez a hétvége sem hagy unatkozni bennünket. Bőven szemelgethetünk a filmes, zenei, gasztro-, környezettudatos, tudományos és művészeti ajánlatok közül.

 

Nagy lendülettel indult a Szemrevaló Fesztivál új osztrák, svájci és német filmekkel. A fesztiválon a western, a heimat, a „wild at heart”, a családi kör és a cérnaszálon tematikákra fókuszáló filmeket láthatunk. 

A filmek között megnézhetjük a Zürichi expressz című új magyar filmet is Farkas Franciska és Nagy Zsolt főszereplésével. A film főhőse Viktória, a mélyszegénységben élő, budapesti cigánylány, aki prostituáltként próbál szerencsét Zürichben.

Bővebb tájékoztatást találtok a filmszemle honlapján és Facebook-oldalán.

A zenei programok közül a Budapest Parkban a Punnany Massif szezonzáró bulija tűnik a legígéretesebbnek, akik az idén már jó pár fergeteges bulit nyomtak le ezen a helyen. 


Az esemény facebook oldalán bővebben is olvashattok a koncertről, a nyereményjátékról és a másnapi kapcsolódó rendezvényről.

Leginkább diákok, fiatalok számára nyújt érdekes barangolást a ma este kezdődő Kutatók éjszakája. Például az OMIK-ban A kard és a szív titkai - amit a titkosírások elárulnak címmel tartanak előadást. A Konfuciusz Intézet Kínával foglalkozó urbanisztikai film- és  előadáscsomaggal várja az érdeklődőket. A budapesti Planetárium csillagászati kézműves-foglalkozással felfedező és interaktív programokat kínál gyerekeknek.

A Kutatók éjszakája weboldalán számos program közül választhatsz. 

A szombati bulik után egy szerintem kihagyhatatlan gasztropartit ajánlanék. A Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató ezen a hétvégén megnyitja őszi, gasztronómiai és kulturális programsorozatát. Ezen a vasárnapon közösségi curryfőzésre és kóstolásra invitálnak benneteket. 8-10 fajta, házi készítésű, eredeti Srí Lanka-i fűszerezésű vegán és gluténmentes curry-, pahi- és sambolvariációt kóstolhattok meg, amelyeket lassú főzésű, pikáns húsos currykülönlegességekkel kínálnak majd.