Népszerű rendezvénysorozat újabb és újabb epizódjába kapcsolódhatunk be hétfő esténként a Mika Tivadar mulatóban.

Fotó: Pereszlényi Erika

A Pszichorendeles.hu két ötletgazdája, Tóth Melinda és a Böhönyey Márta pszichológusok a rendeléseiken túl több, a pszichológiát népszerűsítő (marketing)eszközzel is előrukkoltak már. Ilyen a klubrádiós heti műsoruk, az Indexre is be-bekúszó blogjuk, vagy akár a Hurrá, hétfő! – pszicho-előadássorozatuk hétfőnként a Mika földszintjén.

Fotó: Pereszlényi Erika

Az akár 100 többnyire fiatalt, egyetemistát és kevesebb középkorút vonzó, számomra száraz, egyetemi előadások hangvételére emlékeztető, kevés kreatív elemmel gazdagított előadáson az adott témával kapcsolatos, logikusan összefoglalt alapinformációkat elégedetten figyelő, hallgató, jegyzetelő közönség ül.

Fotó: Pereszlényi Erika


A megkérdezettek többsége pont azért érkezik, amiben én épp a hiányt fogalmazom meg, általános információt, bevezetést szeretnének kapni az adott problémákról. Az eddigiekben a társfüggőséget, a pánikot tárgyalták, a jövő héten a szexről lesz szó. A témát általában az előadás előtti hírforrásokból, eseményekből lehet megtudni. Nincs előre megtervezett menetrend.

Fotó: Pereszlényi Erika


A többnyire egymás ismeretségi köreiben fellelhető információkból, a Facebook-megosztásokból szerveződő közönség örül, és jó ötletnek tartja, hogy egy mulatóban - történetesen a Mikában - lehet olyan problémákról beszélni, amelyek ma az egyén és a társas együttélés problematikus területei, majd a problémakörön „innen és túl”, ugyanazon a helyen egy laza társalgással is folytathatják az estét.