Egyre több falfelület válik csábító turisztikai látványossággá Erzsébetvárosban.

2014 augusztusában indult, új budapesti rendezvény, a Színes Város Strongbow Budapest zenei, művészeti és kulturális fesztivál. A fesztivál alatt a VII. kerületben több száz m2 tűzfalat festenek le képzőművészek, street artosok, graffiti művészek.

Az elmúlt napokban készült el a mintegy 156 m2 alapterületű Baudelaire kötetét eszünkbe juttató Romlás virágai című alkotás ( VII. Kertész utca 27.). A fesztivál alatt megfestett alkotások tematikájukban valamilyen ellentétpárt dolgoznak fel. Ez a kép a nagyváros vs. természet kapcsolatát boncolgatja. Az alkotó művészek Fat Head, Mr. Zero nemzetközileg elismert graffitisek és ObiOne fotós. Feat Head és Mr. Zero alkotásaival Európa számos városában találkozhatunk.

Ugyanebben a parkolóban a Színes Város Csoport és az Art Moments fesztivál egy régebbi kezdeményezésének a "Mi neked a magyar?" című pályázatának nyertes alkotásait láthatjuk. Van itt minden, bűvös kocka, szalámi, sakktábla, paprika, íj és egy nemzeti színű szemellenzővel ellátott agyat ábrázoló festmény is.

A Kőleves kert falán ma már megtekinthető a negyedik elkészült tűzfal. A 100 m2 nagyságú tűzfalon a színes „Földanya - merev szürke város” ellentétpárt ábrázolja Obie Platon román művész.

A többi falon is egyre többet lehet látni már az alkotásokból, például a Mika Kertben és a Rácskert kerítésfalán.

Érdemes erre kerekezni, sétálni, ahogy épp jól esik, hisz a 2014. szeptember 19-ig tartó eseménysorozat még számos jó koncertet és kulturális programot is kínál. Lesz Quimby, Tankcsapda, Grand Slam, Infected Mushroom koncert.
Ezen kívül lesz egy előadás a Színes a város - Lisszaboni történetek címmel a portugál főváros házfalain található street art festményekről a Szimplában.