Aki kedvelője a török gasztronómiának, az szombaton a szokásosnál is jobban elmerülhet benne, ugyanis délután török ízek, ételek és italok lepik el az Andrássy utat.

A Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ által szervezett gasztronómiai utcafesztiválon (Andrássy út 62.), ha csak rövid időre is, de átadhatjuk magunkat a török bazár gasztronómiai "negyedének".

Caption


A 14 órakor kezdődő fesztiválon nemcsak a vásárlásra lesz lehetőség, hanem óriási teasátorban tanulhatjuk meg a török tea és kávéfőzés rejtelmeit, elmerülhetünk a fűszerek és fűszerkeverékek csodálatos íz- és illatvilágában. Megkóstolhatjuk a döner mellett a törökök egy másik népszerű ételét, a tantunit.

A gyereksarokban a gyerekekkel közösen készíthetjük el a kedvelt elma şekerit. Ez az almás édesség nem más, mint egy hurkapálcára felszúrt alma, amelyet nagyon sűrű, ételfestékkel megszínezett szirupba mártanak, majd sütőpapíron megszárítják, és kész is a török nyalóka.


A török gasztro- és streetfood kínálaton kívül bemutatják Szentesi Zöldi László Isztambuli vendégség című könyvét, amely számtalan recept és sok érdekes helyi történet kíséretében ismerteti a török nagyváros gasztrotörténetét.

Fotók:  Szerkesztő