Az a helyzet, hogy szerintem a hét eseménye lefutott tegnap. Akua Naru és együttesének koncertje és a hajó közönsége a héten felülírhatatlanná vált.

Ha hiszek a hétvégi időjósoknak, akkor a beltéri programoké lesz a főszerep.

Egész hétvégén énekel az ország, legalábbis ennek a kórusprojektnek a hagyománya adta a Budapesti Nemzetközi Kórusünnep ötletét. Ennek örömére négy kontinens több mint ezer énekesét látja vendégül a Müpa auditóriuma.

Egy másik zenei esemény, ami betölti az egész hétvégét, a II. Harmadik Ember Fesztivál, ami tulajdonképpen egy önszerveződő autonóm zenei és művészeti fórum. A fesztiválon kiadók, hanghordózók, könyvterjesztők és egyéb más fórumok találnak egymásra. A fesztivál két színpadon várja különböző zenészekkel a látogatókat, olyan együttesek állnak színpadra, mint a kanadai Nadja, a görög Calf, a Gentry Sultan vagy az Entrópia Architectúra. 

Péntek este a jó öreg  ef. Zámbó Happy Dead Band lép színpadra az Energy Workersszel a G3 Rendezvényközpontban. A Gólyában a Presszó Libidó Tangó várja a táncolni vágyókat.

Szombaton visszatér a bringa- és alkatrészbörze a Dürer kertbe, ami egyaránt jelenti a kerékpárok és a kerékpáralkatrészek vásárát és a közös szórakozást.

Ugyanezen a napon egész nap 15 éves a 30Y zenekar. Fél négytől a Mikszáth téren együtt zenél a zenekar Háy Jánossal, Likó Marcival, Egyedi Petivel és Grecsó Krisztiánnal. Utána a Parkban együtt ünnepelnek tovább a Cante Diem, a Popeye és a Kisavas Zenekarokkal.
A koncert után Bodó Marci és Anima DJ Set lett bekalkulálva.

Este a Kultiplex az Allnightbreakz egyik klubestje visszatér egy éjszakára, de immáron a Mikába. Régi klasszikus breakmuzsikák lesznek terítéken Vida G, Marka, Vida L. rezidensektől. 

Vasárnap az Akvárium Klubban ismét családi vasárnap lesz, ahol a fellépő zenekar a Rutkai Bori Banda lesz. A koncert mellett lesz még bábszínház, játékos programok, rajzverseny és KRESZ-pálya is.

Az OFF keretén belül csak vasárnap és hétfőn lesz lehetőségünk megnézni a Köztes Terek Hordozható Múzeuma című kiállítást a Müsziben. A Köztes Terek Hordozható Múzeuma egy nem konvencionális terekben bemutatható, nem szokványos közönségnek szánt képzőművészeti gyűjtemény. Tulajdonképpen egy olyan dobozparaván, amely a műtárgyak biztonságos szállítására, megőrzésére és bemutatására egyaránt alkalmas. Mobilitásának köszönhetően bármilyen kiállításra alkalmas. Bárhol eléri a közönségét, többnyire azokon a helyszíneken, ahol egyáltalán nem, vagy kevésbé szokás művészetről, nem-művészet-művészettel kapcsolatos kérdésekről beszélni.

Majdnem ugyanitt, csak egy kicsit feljebb, a Corvintető teraszán Palotai exclusive technoszettel áll a lemezjátszók mögé.

Este 19 órától Parti Nagy Lajos és Lukács József közös estje lesz a Nyitott Műhelyben. Az esten Parti Nagy Lajos irodalmi szövegire (mellé és hátterében) zenél a cimbalmos Lukács József.