Nagyon erős zenei és koncertkínálat ígérkezik a hétvégére. Nehéz nem odafigyelni rá, még nehezebb lesz nem elmenni valamelyikre.

…ha koncert

Péntek este elkezdődik a zenekarok felvonulása. Ma este a Corvin-tetőn a klipek legfelkapottabb, legbotrányosabb és leggusztustalanabb kelet-európai mestere, a két törpe nőből és szétvarrt orosz férfiakból álló szentpétervári rave-formáció, a Little BIG zenekar lép fel.

Az Aquariumban a Firkin, Maszkura és a Tücsökraj zenekar. Holnap ugyanitt az Intim Torna Illegál ünnepli az 5. születésnapját. A Bem moziban Ujj Zsuzsit kíséri Darvas Kristóf, jól ismert Csókolom-dalok, igazi keserédes fatál-sanzonokkal.

Vasárnap délelőtti kávé mellé csábít az Argo együttes a Lumen kávézóba.
A nemrég alakult Stanković-Sahpazis-Márkos trio összekeveri a punkot a transszal, a rockot az urbánus folkkal, a rebetiko alapú repertoárjukat szabad improvizatív zenével ötvözik. Este pedig érkezik a hétvége szerintem legnagyobb és Magyarországon ritkán látható triója a Fred Frith Trió, Hauschkával. Fred Frith angol gitáros, zeneszerző, a hatvanas évek aktív avantgárd zenésze, aki  bő négy évtizeddel pályakezdése után sem fogyott még ki a zenei ötletekből. A szabad improvizáció megszállottja a rock, a jazz és a klasszikus zene összekeverésének nagy kísérletezője.

A koncert második felében Hauschka, polgári nevén Volker Bertelmann zongorázik. Hauschka müpabeli koncertjén legújabb, Abandoned City című lemezét mutatja be.  

….még mindig farsang

A BAGázs Közhasznú Egyesület az idén 4 éves, ennek örömére az Aurorában nagy születésnapi farsangot rendeznek. A rendezvényen a mulatságon túl lehetőség lesz megismerni az egyesület bagi telepen végzett munkáit, amit a bagi és budapesti munkavállalókkal és önkéntesekkel végeznek. Lesznek beszélgetések, előadások és ígéretes party DJ Selector Ráffal és DJ Dórival.

…ha kiállítás

A Knoll galériában már 12-étől látható Nemes Csaba Nem művészeti közeg című kiállítása. Nemes Csaba legújabb - az Apja neve sorozat befejezése után készült - munkái részben rijekai kiállítása és New York-i tartózkodása kapcsán készültek, részben pedig a helyi közegre reagálnak. Képeinek főszereplői a hétköznapok működését biztosító, kiszolgáltatottá vált figurák.

…ha mozi

…akkor a Szabad az Á-ban egy filmklub lesz szombaton, ami a Hősnők rejtélyét feszegeti…