Ha múzeum…

...akkor a Műcsarnok Finisszázsa ígér kellemes időtöltést, ahol vasárnap záró tárlatvezetések lesznek a Képparxisok kiállításhoz kapcsolódóan, és lesz múzeumpedagógia - korhatár nélkül családi programsorozat.

A hétvége alatt pedig még meg lehet tekinteni, a Mélycsarnokban Tommaso Tanini meghosszabbított kiállítását. Tommaso Tanini alkotásaiban, az egykori keletnémet titkosszolgálat (Stasi) mindennapi érzelmi manipulációs eljárásait kívánja feltárni, bemutatni. Tanini alkotásainak alapvető, kínzó felvetése, hogy miként fordulhat az ember az őt elnyomó, megfélemlítő rendszer helyett saját szerettei ellen, illetve hogyan lehetséges mégis felülkerekedni a hatalom keltette szorongáson.

Két napra jól felébred a Fészek klub is. Fiatal művészek rendezik meg a Fészekfoglalás projektet a legendás hírű, idén 114 éves Fészek klubban. Egy napra kinyitja összes termét a ház, azért, hogy befogadja a különböző művészeti ágakban tevékenykedő tehetséges fiatalok alkotásait.
 

Ha koncert…        

…[ezt elnéztem, ez tegnap volt]...akkor ígéretes csemegének ígérkezik a svéd énekesnő és együttese az Antonia Vai Band koncertje a Mika Tivadar mulatóban, szombat este. A jelenleg Magyarországon élő énekesnő és együttese a stockholmi egyetemi klubokban nőtte ki magát. Zenei világa vegyíti a soul, rap és a country hangzásvilágát. A szombat esti koncertre az együttes azt ígéri, hogy az összes számukat eljátsszák.

Gondolom, nem hagyhatom ki a Dürer kert Jégtörő fesztiválját, ahol számomra teljesen ismeretlen zenekarok fognak fellépni a magyar punkzene felhozatalából. Ilyen zenekarok, mint a C.a.f.b., a Macskanadrág, a Hisztéria, a Barackca vagy az Utolsó Alkalom zenekar. Mit mondjak, ahogy hallgatom őket, valóban zúznak.
 

Ha vásár…

...akkor kihagyhatatlan a Cirko Garázsvásár szombaton, ahol a Cirko mozi érdekes tárgyaihoz juthatunk hozzá, igazi relikviákhoz, plakátokhoz, eredeti kópiatároló dobozokhoz, tekercselőgéphez, bútorokhoz és más "átlagos" használati tárgyakhoz egyaránt.