Van az a program, ami vasárnap este nem a hétfői készülődésnek hagy teret, hanem a lakásunk ajtaját magunk mögött becsukva egy idegen szoba ajtaján enged belépési lehetőséget.

lakásszínház Fischer Iván Gyarmathy Fanni

Most itt nem a magánéletünk lakáson kívüli bonyolítására gondolok, hanem egy olyan színházra, amely nem a szokványos, kőszínházi keretek között működik, hanem egy lakásban kialakított színházban.

lakásszínház Fischer Iván Gyarmathy Fanni

Budapest nem bővelkedik lakás- vagy szobaszínházakban, így kevés a lehetőségünk, hogy ebben az intim színházi élményben legyen részünk. A működő színházak közé tartozik a Fischer Iván-féle Filc színház, aRokytka a népszínház utcában, a Dollár Papa Gyermekei Társulat, akik házhoz mennek, és a Komód társulata, amely, úgy tűnik, elhagyta ezt a formát, és beköltözött a Karinthy és a Sanyi és Aranka színházba. Sajnos csend honol Vasvári Emese egykori lakásszínházában és Takács Zsuzsa Bruria lakásszínházában, az utóbbiról vezetett blogot még ma is érdemes olvasgatni.

lakásszínház Fischer Iván Gyarmathy Fanni
Hámori Gabriella próba közben

2016. január 17-én és 24-én este Hámori Gabriella állítja színpadra Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplójából készült előadását Fischer Iván lakásszínházában. A Filc saját produkcióját Seres Tamás rendezésében láthatja a közönség. 

Fotók: Fischer Iván lakásszínház