A belvárosi riksákhoz és a riksaturizmushoz már rég hozzászoktunk. Évek óta színesítik a személyszállítási kínálatot a belvárosban.

Már a triciklis riksák, vagyis pedicabok legmodernebb, „legökóbb” változata, az ökocab is beépült a városi forgalomba, amely valójában egy modern dizájnba csomagolt triciklis riksa.

Körülbelül három hete kezdtek el szlalomozni a belvárosban a Budapest BakeRing tömegközlekedési járműveket – troli, busz, villamos – utánzó kiskocsijai.

Az épp kocsiszínben pihenő, színes kis járművekből a krakkóiak népszerű obwarzanekjéra emlékeztető mindenféle ízesítésű kerek péksüteményeket, ringeket lehet kapni.

Obwarzanek árús Krakkóban

A ringeket – szemben kívülről ízesített krakkói barátaikkal – belülről márványsajttal, juhtúróval, spenóttal, szárított paradicsommal ízesítették.

Budapest Bakering a Kisüzemnél üzemben

a Rehab Critical Masson

A saját fejlesztésű meleg vizes kézmosóval, LED-világítással, mobil hűtővel, pénztárgéppel és akkumulátorral felszerelt járművek tartózkodási helyéről a közösségi oldalaikon lehet tájékozódni, és rájuk szabott mobilalkalmazással még magunkhoz is lehet őket hívni.

Most meg a Margitszigeten jelent meg egy kivilágított koponya-riksa, ami csak arra vár, hogy boldog utasokat szállítson. Ez a kék vagy rózsaszín neonfényben pompázó riksa, június minden péntek és szombat estéjén ingyenesen szállítja a Margitsziget bejáratától, este 10 és hajnal 4 óra között Holdudvarba az odavágyókat.