Egészséges, mozgásában nem akadályozott ember nemigen tudja elképzelni azt, hogy mennyivel hosszabb tolókocsival közlekedni, mint normál esetben. 

 A Route4U a mozgásukban korlátozottak számára kifejlesztett alkalmazás, amit a rászorulók egyfajta ünnepléssel egybekötve tesztelhetnek szeptember 10-én. Az androidos okostelefonokra kifejlesztett app a közösségi tudásra és aktivitásra épülő térképpel együtt válik hasznos egységgé.  Vagyis a város minél nagyobb része válik az akadálymentesítés szempontjából információgazdaggá, annál biztosabban és kényelmesebben közlekedhetnek majd a kerekes székesek Budapesten. 

Az applikáció a telefonban található érzékelők segítségével letapogatja az út felületének hibáit, érzékeli, hol vannak kisebb-nagyobb lejtők és járdaszegélyek. Az összegyűjtött adatokból személyre szabott és akadályoktól mentes útvonalakat tervez. 

Route4U hasonló rendszerben működik, mint a Wheelmap.org, ahol kerekes székkel elérhető helyeket lehet keresni. A kettő közötti különbség, hogy a Wheelmap.org (csak) abban segít, hogy a listázott 12 kategóriában megadja azt az információt, hogy az adott hely akadálymentesített, részben akadálymentesített vagy egyáltalán nem. Például a Kazinczy utcában a sokak szerint kedvelt kocsmák közül a 400 és az Ellátókert kapott akadálymentes zöld jelzést, a Bobek, a Kőleves, a Szimpla kert és a Kazimir csak a részben akadálymentesített besorolást kapta. 

A Route4U applikáció 8 kategóriában nyújt információt arról, hogy egy hely önállóan megközelíthető, segítséggel vagy egyáltalán nem akadálymentesített. A még nem elérhető applikáció segít megtervezni használója számára legoptimálisabb utat.

A tervezők úgy vélik, hogy ez az app nagymértékben elősegíti a kerekes székesek aktivitását, a való világban zajló életét. Kaput nyit a bezárt, ajtók mögötti létezés és az aktív élet között.