Esős hétvége fantasztikus programokkal, nehéz választásokkal. Hova menjünk, hova is mehetünk?! Pénteken kiváló kiállítások nyílnak.

Fotó: Csoszó Gabriella

Érzékeny és fontos témát jár körbe Csoszó Gabriella az Éjjel-nappal 7ker csoport tagjaival, akik két napon keresztül fotózták a Király utca és a Klauzál tér környékét. Azt keresték, hogy melyek azok a helyi ügyek, amelyekben az önkormányzatnak lépnie kellene, és mit jelent ma roma fiatalként felnőni a „bulinegyedben”. A nyolc fotóesszé bemutatásának a helyszíne a Király utcai K11 Művészeti és Kulturális Központ.

Fotó: J.Nagy András

A Knoll galériában J. Nagy András Senki nem látta kétszer című kiállítása nyílik meg. J. Nagy András 2010 óta fotózza Budapest és más európai városok otthontalan, nemkívánatos utcai lakói életének jeleneteit saját építésű kamerájával. Az építészet, a fogyasztás, a szegénység, a hétköznap, a természet, a hanyatlás és az emberi lét elemei egyszerre vannak jelen a fotóin.

Ma megnyitott az ARC Magyar Álom című kiállítása is, ami szeptember 27-ig lesz látható.

Az ARC kiállítás szomszédságában egész hétvégén Főzdefeszt van, a legmenőbb street foodosok jelenlétével.

Elkezdődött a PLACCC fesztivál, immáron 10. alkalommal hekkelik meg a várost. 

Este, az A38 hajó tetőteraszán lép fel az egyik legeredetibb világzenekarunk, a Meszecsinka, amelyet a JaMese vezet majd fel. A koncerten részt vesz Karen Arutyunyan, a Deti Picasso és a Wattican Punk Ballet énekese is.

Photo  Balazs Turay – itt: in #MarchofHope.

2015. szeptember 12-a Szolidaritás napja: Budapesten az együttérzés helyszíne a Keleti pályaudvar lesz. Ez alkalomból fellép a jazz és afrikai zenei alapokat vegyítő Euro-African Playground zenekar, Katalin Burns népdalénekes, a Soulclap Budapest & Guests képviseli a hip-hop-soul-funk világát, és lesz még Ladánybene 27 és a jamaicai stílusú reggea-t játszó Riddim Colony is. Az esemény este 8-kor ér véget, utána egész éjjel hivatalos támogatóbuli lesz az Aurórában, kiváló DJ-kkel!

A képen látható ház David Karas munkája.


Valószínűleg csak véletlen egybeesés a szolidaritáshoz fűződő másik esemény, az utcajogászok bulija. Az utcajogászok már öt éve fogadják ügyfeleit a Blaha Lujza téren minden pénteken 3-tól 5-ig, a szerveződés a jövőben már egyesületként tudja majd segíteni a rászorulókat. Azutcajogász születésnapi bulin és támogatói napon megismerheted őket!

2015. szeptember12-én 16 órakor a Gallery Weekend Budapest keretében Beke László tart tárlatvezetést a Chimera-Projectben látható PostContemporary kiállításon. 

Szombat este a Cabaret Medrano lép fel a Pótkulcsban, Darvas Benedek meghívott berepülővel, aki majd a zongorán játszik.

Vasárnap zárul a Szentpétervári új akadémizmus című kiállítás, ebből az alkalomból izgalmas koncertekkel, többek között a Vostockkal és a Wattican Punk Ballettel várja a látogatókat a Ludwig múzeum szombaton este!

Vasárnap a 30 WizzAir Budapest félmaratoni után villa.korzó design vásár lesz a Barabás villában.

Este pedig a Keep Swinging Egyesület az utolsó nyári szabadtéri szvingtáncestjével zárhatjuk a hétvégét.