El lehet menni a hétvégén a városból, csak nem érdemes. Összesen kilenc, nem is akármilyen fesztivál kínálja a színesebbnél színesebb programjait.

Már elkezdődött az egyik korábbi posztunkban megírt MargóFeszt és az Ünnepi Könyvhét. A Vörösmarty téren szombaton tartják az irodalomrajongók hagyományos, társastáncos utcabálját.

A környezetvédelem világnapján, ma kezdődik a Liget Fesztivál az autómentes Városligetért. Három napra autómentes parkká változik a Városliget. Lezárják a Kós Károly sétányt, ahol ingyenes családi és gyerekprogramok, koncertek várják a Ligetbe látogatókat. Bemutatkoznak a Ligetben működő intézmények, többek között a Szépművészeti Múzeum, a Mezőgazdasági Múzeum és a Fővárosi Nagycirkusz. Gyerekeknek lesz kötélpálya, ability park, bringás bemutató, bábszínházi előadások és táncház Szalóky Ágival. Ingyenes koncertet ad Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, az Apacuka zenekar, az Iszkiri együttes, a Parno Graszt és még sokan mások.


Pénteken kezdődik a Tilos Maraton a rádió adománygyűjtő rendezvénye. A Dürer kertes rendezvény kilenc napon át, június 5-től egészen 13-ig kínál programokat. Természetesen lesz Tilos-adománypult, rengeteg fellépő a kerti színpadon, valamint a nagy- és kisteremben, DJ-k, koncertek, partik, szabad tűzön bográcsokban készült kaják, tematikus napok (családi-gyereknap, bringásnap, reggae-nap, dzsessznap, chillnap, világzenei, és roma nap), Robur stúdió, tombola. A mostani hétvégén színpadra lép többek között Mózes Tamara és Sütő Márton duó, a Song-óra Csoport, a Gentry Sultan és a Less Is More & Makrohang. Szombaton  a Kaldera, a Nagyvillany és Tilos Technopartival lehet elütni az időt. 
A vasárnap a Tilos családos, gyerekes napja, így aki nem a Belvárosi fesztivál Halász Judit-koncertjére viszi a gyerekét, az hozhatja ide az egész családját, mert nemcsak a Liget Fesztiválon lép fel Szalóky Ági, hanem itt is, de rajta kívül még szórakoztatja a népet Rolando Bűvész,  az Inner Garden, a Bujdosó Trió és a Moszkva Tér.

Az V. kerületi önkormányzat belvárosi fesztiválja is ma nyitja kapuit. A háromnapos nyárindító ingyenes fesztiválon parádés a fellépők listája. Pénteken Szatmári Juli, Irie Maffia, és Szűcs Judith-Aradszky László-Kovács Kati trió sokkolja a tömeget. A világzenei színpadon hallhatjuk és láthatjuk a már ritkán fellépő gyöngyszemet, a Zubolyt. A koncertek után pedig csenddiszkó Grabowskival, Sanyival, DJ Allstarzzal és sok mással. Szombaton jön a Belga, a The Carbonfools, a nosztalgia színpadon Horváth Charlie és Soltész Rezső is ott lesz. Vasárnap itt is családi nap, Halász Judit, Paprika Jancsi bábelőadás és más gyerekprogramok, esti jó koncertek Ivan & The Parazol, Magashegyi Underground és az Intim Torna Illegál együttesekkel.

Az Akváriumban meg a Brain Bar fesztiválon mondanak sokan okosakat. Hallgatni ér!

Szombaton lesz a Kórusok Éjszakája. Egy éjszakára kórusok koncerttermeivé válik a józsefvárosi Palotanegyed és a Pollack Mihály tér és környéke. Szemtanúi lehetünk az Acappella együttes rövid és szokatlan zenei performanszának, flashmobok és zenei játékok lepik el a Józsefvárost.

Vasárnap Judafest. Szerencsére ismét lezárják a Kazinczy utcát a Király és a Wesselényi utca közötti szakaszon. Az egykori Kereszt utca, ahol kóser húsüzemek, kóser éttermek, rézüzemek, kártyafestő műhelyek és kávéházak sorakoztak, egy napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak és a zsidó kultúrához kapcsolható, színesebbnél színesebb programoknak ad helyet. Június 7-én egy napba sűrűsödik a belvárosi zsidó és bulinegyed kulturális és gasztronómiai legjava Mautner Zsófiával. Itt is ingyenes koncertek lesznek, gyerekprogramok, a régi zsidó negyed elrejtett zugait bemutató városi séták, instant 10 perces lengyel-, magyar-, jiddis-, hébernyelv-tanfolyamok, különleges ételek, italok és egész napos vásár várja az érdeklődőket.

Vasárnap indul a Gyereksziget is. Az első hétvégén Gryllus Vilmos-, Halász Judit- és a Makám-koncertek várnak mindenkit a színpadon.

És vasárnap délután 15 órától még Nyitott Műtermek délutánja is van. Az esemény fókuszában most a fővárosban található műteremházak, az AMA Ház, a Budapest Art Factory és Art Generation állnak. Három – térben egymáshoz közel található – alkotói közösség nyitja meg kapuit a közönség előtt.