Ha valaki ma olvassa a posztomat, és már elhúzott a Balatonra, jó eséllyel lemarad a város minden idők legszínesebb bulijáról, a Holi Peace Budapestről, amely csupa szerénytelenséggel Magyarország legnagyobb color fesztiválja. Valójában joggal, mert ezen az estén annyi Holi-port önthetsz magadra a Kopaszi-gáton, amennyit a pénztárcád bír. A színes port óránként hatalmas vízágyúkkal bombázzák rá a tíz DJ szelektálására bulizó tömegre.

Van, aki a gyerekekre is gondolt: szombaton a Napozóban CityMatiné lesz fakockák, turbórágók és üveggyöngyök között.

Napozó

Délután kezdődik a Cinematiné 5. kiadása a Café del Rióban. Tulajdonképpen egy röpke alvás után csak átnyargalunk egyik zenei mátrixból a másikba. Itt ismert külföldi DJ-k, a francia Dyed Soundorom, a frankfurti fenegyerek Robert Dietz és a felkapott román kettős, Livio & Roby keveri a lemezeket a Duna-parti tánchoz. A hazai csapatból a Debut és a Badgirls legjobb DJ-i gondoskodnak majd a hazai dallamokról. A parti persze este nem ér véget, hanem after partyval folytatódik este 23 órától hajnal 6 óráig.

Aki viszont tényleg moziban szeretne menni ezen az éjszakán, és nem a Cinématinéra, ahol valami másféle mozi van, az menjen inkább a Corvin mozi moziéjszakájára, ahol olyan filmeket nézhetünk majd meg, mint a Mad Max: A harag útja, Az éhezők viadala, a Jurassic World premier-előadása, a Harcosok klubja, a Liza, a rókatündér vagy a Kódjátszma.

Kicsit visszahúzódva a belvárosba; a hétvégén még tart a Tilos Maraton. Szombaton a Tilos Selection napján olyan DJ-k szerepelnek, mint Palotai & Ludmilla, Chissa, Carl Oh, Gnork, Raw-Soul és Yinna. A Ricsárdgír ma lesz. A bográcsból csodaszarvaspörkölt, Boeuf Bourguignon és füstöltmakréla-saláta kerül terítékre.

Vasárnap a sok buli után bringázhatunk egy egyenlőbb világért (ráfér) a budai Várból a vasúttörténeti parkig, és közben megnézhetünk jó sok tárlatot és múzeumi kiállítást. A programhoz tartozó bebiciklizésprojekt alatt ingyenes közlekedési oktatás is lesz.

A gyerekes családok meg Rutkai Bori Sárkányjárgányával landolhatnak a PIM udvarán. 

De aki teheti, az menjen csak bátran a vízpartra!